Skip to main content

Program

Default Image

Sample Image

Host City Sponsors

Schedule of Events Sponsored by

Traveling Teams

 

2024 Program

Unless otherwise noted, all events will take place at the Anaheim Convention Center.
All times shown are Pacific Time.

Loading
06:30 AM
  1. 30 mins
    Buses will depart at 7:00 a.m. for the TEAMS Invitational Golf Tournament.

    Hospitality on Wheels Sponsored by:

    Nebraska

08:30 AM
  1. Black Gold Golf Club
    420 mins

    Join us at Black Gold Golf Club, Orange County’s premier golf destination, for a unique and unforgettable experience. This par-72 layout, designed by Arthur Hills, spans 6,756 challenging yards and features scenic water elements, including a breathtaking waterfall near the 18th green, as well as gentle elevation changes, rolling hills, strategic bunkering, and stunning views of coastal Orange and Los Angeles Counties, including parts of the Newport Beach Coast and Catalina Island. The tournament is your ticket to quality time with your fellow TEAMS attendees. To register contact a TEAMS representative by clicking here

    Traveling Teams           Daytona Beach Sports           Santa Clara
09:00 AM
  1. NCSG Symposium
    495 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
12:00 PM
  1. NCSG Luncheon
    60 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
  2. 300 mins
    All attendees are required to visit the TEAMS ’24 Registration Center to pick up their credentials, which must be shown for all TEAMS sessions, transportation and social functions.

    Traveling Teams

  3. 300 mins
    Need a place to meet up? Connect with business colleagues old and new in a relaxed setting at the TEAMS Welcome Center.

    Visit Myrtle Beach Regional Sports Alliance

05:00 PM
  1. Highway 39 Event Center
    90 mins

    This happy hour will be an opportunity for sports-organization representatives to connect with each other in a relaxed, informal setting. Highway 39 Event Center is a museum-quality venue that showcases an incredible collection of professionally restored classic American cars, vintage neon signs, original 1950’s gas pumps and Cushman scooters. The unique and polished 1950’s auto shop theme is sure to rev up extra interest and fun to our happy hour.

    Open to NGB representatives and other event rights holders only.

    Sponsored by:

    FortWorth

07:00 AM
  1. 600 mins
    All attendees are required to visit the TEAMS ’24 Registration Center to pick up their credentials, which must be shown for all TEAMS sessions, transportation and social functions.

    Traveling Teams

  2. 600 mins
    Need a place to meet up? Connect with business colleagues old and new in a relaxed setting at the TEAMS Welcome Center.

    Myrtle

08:00 AM
  1. 360 mins
  2. NGB Breakfast
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.

    Sponsored by:

    Richmond

08:30 AM
  1. 180 mins

    All Sports Events & Tourism Association members seeking their STS designation — and those not currently members of Sports ETA — can register for this exclusive education session. Sports ETA members can register through their Sports ETA account by clicking here.

    Non-members should contact info@sportseta.org to register. 

    This special course is $399 for Sports ETA members, and $499 for non-members.

09:00 AM
  1. NGB Best Practices: Kick-Off and Welcome
    15 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
09:15 AM
  1. NGB Best Practices Session 1
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
10:00 AM
  1. NCSG Symposium
    120 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
  2. NGB Best Practices Session 2
    60 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
11:15 AM
  1. NGB Best Practices Session 3
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
12:00 PM
  1. Exclusive NGB Best Practices Luncheon
    60 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies and other invitees.
  2. NCSG Luncheon
    60 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
  3. 240 mins

    Enjoy a beverage courtesy of Trip Mate as you settle in to register for TEAMS ’24.

    Sponsored by:

    Trip Mate

     

     

01:00 PM
  1. 60 mins
    If you’re new to TEAMS or are in need of a refresher, you’ll want to attend this fast-paced briefing on how to maximize the productivity and business success of your TEAMS experience. Hear from veteran attendees from both the host city and event organizer perspectives on how to make the most of your time at TEAMS.

    Sponsored by:

    Bahamas

  2. NCSG Board Meeting
    15 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
01:15 PM
  1. NCSG Committee Meetings
    60 mins
    Open to National Congress of State Games members only.
  2. NGB Best Practices Session 4
    60 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
02:00 PM
  1. 30 mins
02:30 PM
  1. 60 mins

    Welcome to TEAMS ’24! In this Opening Session that serves as a kickoff for TEAMS, the USOPC’s SportsLink program and the NGB Best Practices Seminar, receive welcomes from Jason Gewirtz, vice president of the Northstar Meeting Group Sports Division, and other local dignitaries as we get the conference off to an energetic start.

     

    Sponsored by:

    Utah Sports Commission
03:45 PM
  1. 75 mins

    During this fast-paced reverse trade show, meet with event organizers to fill available spots on your appointment schedule or discuss other times to meet during TEAMS. The marketplace is designed for quick check-ins so make sure you are not depriving others of their time to meet with event organizers, who will be stationed at designated tables.

    Open to event organizers, exhibitors and sponsors only.

    Sponsored by:

    Team Louisiana
05:00 PM
  1. 60 mins
    Enjoy a relaxing, unstructured hour on the TEAMS Expo Floor, getting to know key contacts in the sports-event industry whom you haven’t met and reintroducing yourself to the people you do know.

    Sponsored by:

    Valley Forge

06:30 PM
  1. Bus Loading for NGB Welcome Reception
    TEAMS Official Hotels
    30 mins

    Open to USOPC National Governing Bodies and by invite only.

    Hospitality on Wheels Sponsored by:

    Nebraska

07:00 PM
  1. Exclusive NGB Welcome Reception
    60 mins

    This pre-celebration reception is for members of the USOPC family as an opportunity to network informally before the TEAMS ’24 Opening Party. 

    Open to USOPC National Governing Bodies and by invite only.

    Sponsored by:

    Charlotte

     

07:30 PM
  1. TEAMS Official Hotels
    30 mins

    Hospitality on Wheels Sponsored by:

    Nebraska

08:00 PM
  1. 120 mins

    Join us for the Opening Celebration of TEAMS ’24!  

    Sponsored by:

    Anaheim

          

     

07:00 AM
  1. 630 mins
    All attendees are required to visit the TEAMS ’24 Registration Center to pick up their credentials, which must be shown for all TEAMS sessions, transportation and social functions.

    Traveling Teams

  2. 630 mins
    Need a place to meet up? Connect with business colleagues old and new in a relaxed setting at the TEAMS Welcome Center.

    Visit Myrtle Beach Regional Sports Alliance

08:00 AM
  1. 60 mins

    Sponsored by:

    OVG

     

     

  2. NGB Breakfast
    60 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.

    Sponsored by:

    Colo Springs

09:00 AM
  1. 150 mins
  2. NGB Best Practices Session 5
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
09:45 AM
  1. NGB Best Practices Session 6
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
10:45 AM
  1. NGB Best Practices Session 7
    45 mins
    Open to USOPC National Governing Bodies only.
11:30 AM
  1. 15 mins
11:45 AM
  1. 75 mins

    Join your colleagues and fellow attendees as we announce the winners of the 2024 SportsTravel Awards in this celebration of the sports-event industry. The National Congress of State Games will also present its Athlete of the Year Awards and special lifetime achievement recognitions, and Compete Sports Diversity and the USOPC will honor recipients for their diversity efforts. 

    Sponsored by:

    ASM Global

01:00 PM
  1. 15 mins
01:15 PM
  1. 120 mins
    This portion of the TEAMS Expo will feature 30 minutes of non-appointment time in addition to the TEAMS Trends Showcase.

    TEAMS Trends Showcase Sponsored by:

    EventConnect

03:30 PM
  1. 10 mins

    Receive a warm welcome to SportsLink.

    SportsLink sessions are open to all TEAMS attendees.

03:40 PM
  1. 40 mins

    In this rapid-fire session, you’ll hear important updates from leaders at a variety of national governing bodies about their upcoming plans. Updates will include important information about future events as well as specific NGB membership and strategic initiatives that will help position your organization with the latest information to partner with the Olympic and Paralympic Movement.

    SportsLink sessions are open to all TEAMS attendees.

    Sponsored by:

    Fort Wayne

04:20 PM
  1. 40 mins

    SportsLink sessions are open to all TEAMS attendees.

05:00 PM
  1. 60 mins
    Continue your networking by joining us for a networking happy hour. 

    Sponsored by:

    Branson

06:30 PM
  1. 210 mins
    This is your opportunity to enjoy an open night and discover all that Anaheim has to offer! 
10:00 PM
  1. 119 mins

    Complete your night out in Anaheim and rejoin fellow TEAMS ’24 attendees at the TEAMS ’24 Late-Night Lounge, the extended-hours networking opportunity pioneered by the TEAMS Conference. 

    Sponsored by:

    Team KY
08:00 AM
  1. 540 mins
    All attendees are required to visit the TEAMS ’24 Registration Center to pick up their credentials, which must be shown for all TEAMS sessions, transportation and social functions.

    Traveling Teams

  2. 540 mins
    Need a place to meet up? Connect with business colleagues old and new in a relaxed setting at the TEAMS Welcome Center.

    Visit Myrtle Beach Regional Sports Alliance

  3. 60 mins

    Sponsored by:

    Arkansas

09:00 AM
  1. 120 mins
    This portion of the TEAMS Expo will feature 30 minutes of non-appointment time in addition to the TEAMS Trend Showcase.
10:30 AM
  1. 15 mins
11:15 AM
  1. 30 mins

    SportsLink sessions are open to all TEAMS attendees.

11:30 AM
  1. SportsLink Networking Break
    15 mins
12:00 PM
  1. 45 mins

    SportsLink sessions are open to all TEAMS attendees. Lunches will be available to attendees of this session.

12:45 PM
  1. Networking Break
    15 mins
01:00 PM
  1. 60 mins

    The Closing General Session will set the stage for next year’s TEAMS. Attendees will receive a special invitation to TEAMS ‘25 in Columbus, Ohio.

    Sponsored by:
      Columbus    Birmingham    Sports Milwaukee    PItt    Visit AC   AC sports
02:00 PM
  1. 15 mins
02:15 PM
  1. 165 mins
    Appointments will start at 2:30 p.m.
05:00 PM
  1. 120 mins
06:30 PM
  1. TEAMS Official Hotels
    30 mins

    Hospitality on Wheels Sponsored by:

    Nebraska

07:00 PM
  1. 120 mins

    Come celebrate the end of TEAMS ’24, courtesy of our future host cities, as we look forward to TEAMS ’25 and beyond! And make sure to be on hand at 7:30 p.m. for the announcement of the winners of the Event Organizer Contest, who will take home a total of $5,000 in cash prizes!

    Sponsored by:
     Columbus   Birmingham   Milwaukee   PItt  Visit AC  AC sports


    Event Organizer Incentive Contest Sponsored by:

    Puerto Rico

 

 

Northstar